diumenge, 1 de febrer del 2009

La pastera

[Foto: Lo vistaire]

En Prudenci Dolceta, duia una existència tranquil·la i avorrida, dedicada a l’elaboració de dolços i galetes a l’obrador de la seva pastisseria del poble de Riuprimer. Res alterava la seva rutina, que era la mateixa dels seus pares i avis.
Però un dia qualsevol d’aquell any incert, en Prudenci va notar quelcom diferent al seu taulell de treball. Per més que es concentrés en l’encàrrec del pastís d’aniversari de la senyora Magadalena, no podia deixar de mirar de reüll la tapa de la pastera, que insistentment reclamava la seva atenció. Tal era el poder persuasiu d’aquell objecte que va deixar a mig fer la cobertura de xocolata del pastís per accedir a la crida de la caixa de fusta.
Quan en Dolceta va obrir la tapa, una forta olor dolça de galeta el va xuclar fins a ser totalment engolit per la boca immensa i afamada de la pastera.

2 comentaris:

C. Codorniu ha dit...

Uf! quina por! si en veig una com aquesta no m'hi acostaré, no fos cas.

Balutxo ha dit...

He trobat aquest blog cercant per internet el nom de Maria Aguadé, col·laboradora l'any 1932 de la revista LA NOSTRA TERRA de Mallorca (amb "cartes des de Barcelona"). En sabeu res d'aquella dona? Gràcies!
Balutxo