diumenge, 29 de març del 2009

Aigües


Feia un dia rúfol, gris, trist, una pluja incipient començava a mullar els carrers; tot convidava a la malenconia i propiciava els records més tristos. Les plantes de l'eixida, alimentades per l'aigua de la pluja, ploraven llànguidament la manca de flors d'una primavera més freda del que és habitual, i un cansament estrany m'omplia l'ànim. Tot i així, vaig decidir sortir a fer una passejada i contemplar com de bonic pot ser el mar tot i el mal temps.
Les palmeres del passeig ballaven harmoniosament la solitud, i una forta olor de llevant t'arribava al moll de l'os. Els bancs sempre plens de gent prenent el sol mostraven la seva nuesa, mentres les onades, amb la seva remor, entonaven cants mariners d'altres contrades. Alguna espurna discreta m'arribava a la cara, i la seva salabror es clavava a la pell; per un moment el pensament em portà a altres mars més llunyans, on qui sap si hi hauria algú com jo passejant i desant el seu perfum.
Però de sobte un so familiar em retornà al present més real, i el passeig s'omplí de la gent que baixa del tren; els colors dels paraigües semblaven flors en un jardí improvitzat, i és llavors quan em vaig adonar que la pluja m'havia calat fins als ossos, i vaig pensar que valia més que jo també passés a formar part d'aquell jardí.
Vaig alçar el meu paraigües i vaig tornar pausadament cap a casa, amb el regal enriquidor d'un munt de sensacions, i problablement d'un refredat producte de la pluja i l'aire del matí.

5 comentaris:

C. Codorniu ha dit...

Com es reflexe el gteu estat d'ànim en aquest escrit! crec que arriba en mars molt llunyans.

M.Dolors Figueras i Montse Capellas ha dit...

Tens una manera d'explicar les vivències que "entren" molt. Gràcies.

Però dit això alerta amb els refedats que després costa de fer-los fora.

Francina Gili ha dit...

I així va ser com vas pescar el refredat de l'altre dia. És ben veritat que el mar sempre impressiona l'ànim d'una manera o altra.

Raimunda ha dit...

Un relat real i ple d'anyorances. una descripció molt poètica del'aigua.
Raimunda

Raimunda ha dit...

No he trobat el teu correu electrònic,així que espero que rebis les meves felicitacions pel premi literari, aquest és un més de la llarga llista que amb el teu art i el domini de la llengua aconsiguiràs.
Raimunda